Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

De coronacrisis had in 2020 een duidelijk negatief effect op ons beweeggedrag: er kwamen 750.000 Nederlanders van 25 jaar en ouder bij die minder dan de beweegrichtlijnen bewegen. Mede hierdoor zijn volgens de onderzoekers 46.000 gezonde levensjaren verloren gegaan in 2020. Dit komt neer op een maatschappelijk waardeverlies van 2,3 miljard euro. Volwassenen die minder gingen bewegen waardeerden hun kwaliteit van leven in 2020 lager. Bovendien blijkt dat de sociaaleconomische verschillen in bewegen zijn toegenomen. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het vandaag verschenen rapport ‘Impact van veranderingen in sport en bewegen door het coronavirus in 2020. Van coronacrisis naar beweegcrisis?’ van het Sports & Economics Research Centre (SERC) van de HAN University of Applied Sciences, in opdracht van Kenniscentrum Sport & Bewegen (bron, klik hier )

Tijd om in beweging te komen!

Vandaag zijn de inschrijvingen geopend van het nieuwe wandel-/leefstijlprogramma; De Zeeuwse Leefstijlroute!

In het Zeeuws Sportakkoord staat beschreven dat we in Zeeland de gezondheidsverschillen willen verkleinen en de participatie willen vergroten aan sport- en beweegactiviteiten. Een actie vanuit het thema ‘Inclusief Sporten en Bewegen’ is om ons te richten op onder andere kwetsbare groepen. Daarbij streven we naar een gezamenlijke aanpak, zodat kennis, expertise en mogelijk ook middelen gebundeld kunnen worden. Uit dit oogpunt zijn we de samenwerking aangegaan met Zeeland in Beweging en is ‘de Zeeuwse Leefstijlroute’ ontstaan.

De Zeeuwse Leefstijlroute is een laagdrempelig leefstijlprogramma waarbij bewegen centraal staat. Elke deelnemer krijgt de begeleiding die hij of zij nodig heeft. Mensen met chronische aandoeningen zoals bijvoorbeeld diabetes mellitus, hart- en vaatziekten of astma/COPD kunnen mee wandelen en worden ondersteund door een medewerker uit de eerstelijnsgezondheidszorg (huisarts, fysiotherapeut, leefstijlcoach etc.). Daarnaast zijn ook deelnemers welkom die geen chronische aandoening hebben, denk hierbij aan personen die onvoldoende bewegen en/of niet tot nauwelijks participeren in de samenleving. Dankzij de verschillende instapniveaus en de persoonlijke opbouwplannen is de interventie echter ook geschikt voor sportieve wandelaars. Deze personen kunnen ook als actieve vrijwilliger bij het project worden ingezet.

Kortom, ‘‘De Zeeuwse Leefstijlroute’’ richt zich op iedereen die het fijn vindt om gezamenlijk een mooie wandeling te gaan maken en daarbij (in)direct werkt aan zijn/haar gezondheid.

In april/mei gaan we van start in de gemeente Goes, Kapelle, Middelburg en Vlissingen. Klik op de kopjes hieronder voor meer informatie per gemeente: