Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Nieuws

Gemeente: investeer in duurzame sportaccommodaties

De moderne sportaccommodatie is een aantrekkelijke, gezonde en veilige plek om samen te sporten. Door de verduurzaming kan de energierekening omlaag terwijl de sportaccommodatie een tastbaar voorbeeld van verduurzaming in de gemeente is en het inwoners inspireert hun eigen woning te verduurzamen.

Toch zijn nog veel sportaccommodaties op dit moment gedateerd. Sporthallen ogen vaak ouderwets, energierekeningen van zwembaden, ijsbanen of veldverlichting zijn vaak nog erg hoog en het beheer van velden is niet altijd duurzaam ingericht. Daarnaast worden sportaccommodaties waarvan de gemeente geen eigenaar is, vaak nog vergeten als mogelijkheid voor verduurzaming.

Gemeenten: versnel modernisering en verduurzaming van sportaccommodaties

Er ontstaan meer en betere verduurzamingstrajecten door goed in beeld te hebben welke sportaccommodaties kunnen worden verduurzaamd, dit te koppelen aan de verduurzamingsstrategie en sportaanbieders professioneel te begeleiden in de verduurzaming van hun accommodaties. Wanneer dit gecombineerd wordt met een faciliterende rol van de gemeente voor de financieringsmogelijkheden en de samenwerking met bouwers, beheerders en sportaanbieders, kan de gemeente de verduurzaming versnellen.

Concrete ideeën

  • Maak een verduurzaming- en moderniseringscan voor alle sportaccommodaties in de gemeente.
  • Geef de verduurzaming van sportaccommodaties een prominente rol in de regionale energiestrategie.
  • Maak professionele begeleiding voor sportaanbieders met duurzaamheidsambities voor gebouwen beschikbaar.
  • Maak professionele begeleiding voor duurzaam terreinbeheer beschikbaar.
  • Zorg voor samenwerking tussen bouwers, beheerders en gebruikers voor het ideale verduurzamingsplan.
  • Inventariseer financieringsmogelijkheden voor sportaccommodaties en zorg voor eventuele additionele financiering.

Vraag nu een gratis verduurzamingstraject aan

Aan de slag met verduurzamen? Aanmelden voor een kosteloos begeleidingstraject kan nu via Sport NL Groen. Meld uw vereniging aan en kies voor Sportkracht12 als uw energiecoach. SportZeeland is, net als alle andere provinciale sportservice organisaties, verenigd in Sportkracht12. Op deze manier wordt u in Zeeland vakkundig begeleid door ervaren energiecoaches uit uw regio!

'Sport laat van zich horen'

Dit bericht is onderdeel van de serie ‘Sport laat van zich horen’ in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen 2022. Elke geïnvesteerde euro in sport en bewegen levert minimaal 2,5 euro aan maatschappelijk rendement op. Het vergroot de kwaliteit van leven, laat ziekteverzuim dalen, arbeidsproductiviteit stijgen, levensverwachting groeien en criminaliteitscijfers dalen. Kortom: sport en bewegen zijn geen kostenpost, maar een investering in een sterke en vitale maatschappij.

De Sportcampagne GR2022 is een initiatief van het Sportcampagneteam NL een samenwerking van sportbonden, NOC*NSF, Platform Ondernemende Sportaanbieders, Sportkracht12, Vereniging Sport en Gemeenten en met medewerking van het Kenniscentrum Sport en Bewegen en het Mulier Instituut. Ga voor meer informatie naar: www.sportcampagne.nl .

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *