Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Vergroening van schoolpleinen heeft een positieve invloed op het welzijn en gedrag van kinderen in het primair onderwijs. Na vergroening blijkt dat schoolpleinen meer worden gewaardeerd en kinderen meer gevarieerd zijn in hun spel. Bovendien bewegen meisjes intensiever en voelen zij zich meer betrokken in het spel. Daarnaast blijkt dat een groen schoolplein zorgt voor een betere concentratie. De meeste scholen creëren ook een buitenlokaal voor buitenlessen op hun schoolplein.

Feiten en cijfers

Vorig jaar zijn 15 basisscholen in Zeeland gestart. Dit jaar staan 10 scholen te popelen om de schop in het grijze tegelplein te zetten.

+
Zeeuwse Basisscholen

Op dit moment zijn er 15 basisscholen gestart met de groene revolutie op hun schoolplein.

15+

Deelnemen aan de groene revolutie

Ieder kind moet buiten kunnen zijn en leren. Het doel van de groene revolutie is in maximaal 1 schoolgeneratie álle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven. Wil je aan de slag met het vergroenen van je schoolplein en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Dat kan! Voor meer informatie kun je terecht op de website van de groene revolutie

shutterstock_1861374058
Wat doet SportZeeland?
SportZeeland is partner in het project de Groene Revolutie. We ondersteunen in de beoordeling van de aanvraag voor de subsidies van Groene Schoolpleinen.
Vragen
Wilt u meer informatie over groene schoolpleinen? Neem dan contact op met onze collega Patrick Vader