Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Nieuws

Grote impact op sportdeelname verwacht door nieuwe maatregelen

Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 november is aangekondigd dat per zaterdag 6 november het coronatoegangsbewijs nodig is voor mensen -ouder dan 18 jaar- op sportlocaties. Dit geldt voor zowel sporters als het publiek langs de amateurvelden, op sportscholen, in sportkantines en tijdens sportlessen.

Namens alle twaalf provinciale sportorganisaties, verbonden in Sportkracht12, begrijpen we het dilemma van het kabinet om aan de ene kant de druk op de gezondheidszorg te verlagen en aan de andere kant het normale leven niet te ontregelen. Echter wij zijn van mening dat sport en bewegen juist nu van groot belang is en zo laagdrempelig moet worden aangeboden. “Sport en bewegen draagt bij aan een goede gezondheid en dat moeten we nu juist aanmoedigen en faciliteren”, zegt Brigitte Musters voorzitter van Sportkracht12.

Daarnaast zetten wij net als NOC*NSF vraagtekens bij de uitvoerbaarheid van die regels. De Nederlandse sportinfrastructuur bestaat uit meer dan 20.000 clubs die veelal draaien op vrijwilligers. Het is een enorme opgave om met die vrijwilligers vanaf zaterdag sporters en publiek te controleren op het coronatoegangsbewijs. Musters: “We voorzien nog meer werk voor de vrijwilligers die nu ook nog moeten handhaven bij sportclubs, incomplete teams, onrust, discussie over het nut en de noodzaak langs de velden met als gevolg dat minder mensen deelnemen aan sport. Iets dat we echt moeten voorkomen.” Onze oproep is om sport en bewegen voor iedereen laa

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *