Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Lokale verbinder brengt 50-plussers in contact met nieuwe vormen van sporten en bewegen

Mulier instituut (2022-12-21)

De ‘lokale verbinder 50-plussport’, een pilot van NOC*NSF uitgerold in de gemeenten Heemskerk, Deventer en Alphen aan den Rijn, brengt de doelgroep 50-plussers in contact met nieuwe vormen van sporten en bewegen. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut naar de ervaringen van gemeenten met dit nieuwe project.

Lees meer

In gesprek over de leefomgeving van senioren

Kenniscentrum sport & bewegen (2022-06-22)

Hij is af! De ‘inspiratietool leefomgeving senioren‘. Bedoeld om in gesprek te gaan over een gezonde en veilige leefomgeving voor senioren. In gesprek? Wie? Beleidsambtenaren in het sociale en fysieke domein, en professionals vanuit bijvoorbeeld de GGD. De tool enthousiasmeert en activeert hen om sámen te kijken hoe de inrichting van de fysieke en sociale omgeving, in combinatie met de inzet van activiteiten, een gezond leven van senioren kan stimuleren.

Lees meer

Sport- en beweegbeleid gemeenten: aandacht voor ouderen, maar verbeteringen nodig

Mulier instituut (2022-01-18)

Gemeenten hebben in hun sport- en beweegbeleid vaak wel aandacht voor ouderen, maar er zijn nog verschillende knelpunten. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut onder beleidsmedewerkers en buurtsportcoaches.

Lees meer

Ouderen en vrouwen met migratieachtergrond sporten minder vaak

Mulier instituut (2021-08-17)

Nederlandse ouderen en vrouwen met een niet-westerse migratieachtergrond sporten minder vaak dan Nederlanders zonder migratieachtergrond. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut naar sportgedrag van en ervaren racisme door biculturele Nederlanders.
 

Lees meer

Nieuw: e-book ‘Bevorder de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen met bewegen’

Kenniscentrum Sport en Bewegen (2021-08-17)

Voldoende bewegen is van grote invloed op de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen. Benieuwd wat jij als zorgverlener in de eerstelijn kunt betekenen voor deze ouderen? Het e-book ‘Bevorder de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen met bewegen’ helpt je op weg.
 

Lees meer

Beweegposter voor ouderen

Kenniscentrum Sport en Bewegen (2021-06-04)

Het Kenniscentrum Sport en Bewegen heeft een beweegposter ontwikkeld met oefeningen voor ouderen en informatie over de beweegrichtlijnen. 
 

Lees meer