Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Het beachsportplan wordt medio maart 2021 gepubliceerd en bestaat uit een ontwikkelingsperspectief en uitvoeringsprogramma voor de beach- (top)sport in Zeeland. Een belangrijk nevendoel is hierbij ook de (vrijetijds)-economie in de regio te stimuleren als kustprovincie. Ook is het plan bedoeld als aanzet om een structurele, professionele samenwerking/organisatie rondom (top)sportevenementen en talentontwikkeling in de Provincie Zeeland op te zetten.

Tien jaar geleden is de provincie Zeeland gestart met ondersteuning van de beachsport, als een van de Zeeuwse kernsporten. Dat heeft onder andere geresulteerd in meer afstemming en samenwerking. Meer beachevents, als ook een betere communicatie in en rond evenementen en het beter positioneren van de beachsporten. De afgelopen jaren zijn er meerdere structurele beachvolleybal en beachsoccer programma’s ontwikkeld, diverse beachsportevents en 3 permanente beachcourts. Echter tot op heden kunnen de beachsporten nog geen vast voet aan de grond krijgen in Zeeland. Terwijl Zeeland over de langste kustlijn van Nederland beschikt. 

Zeeuws beachsportplan

Het Zeeuwse beachsportplan 2.0 beoogt een impuls te geven aan de beachsporten in brede zin. Meer en hoogwaardige beachsportevenementen trekken bezoekers en zorgen voor sportbeleving in de natuurlijke omgeving. Evenementen en (zakelijke) side-events bieden daarnaast een platform voor het bedrijfsleven om zaken te doen en relaties te ontmoeten. Het bedrijfsleven wordt ook uitgedaagd om samen met ons ambities waar te maken. De verenigingen en organisatoren worden ondersteund en jeugd krijgt op jonge leeftijd mogelijkheden om kennis te maken met de verschillende disciplines van de beachsport en zich daarin door te ontwikkelen. Laten we streven dat alle Zeeuwse kinderen tot 18 jaar minimaal 1x hebben deelgenomen aan een beachsport activiteit. Nadrukkelijk onderdeel van die inzet is ook talentontwikkeling en mogelijkheden onderzoeken om de traditionele sporten om te turnen naar het strand.

Contactpersoon
Heb je vragen? Neem dan contact op met onze collega Gerben Schram.