Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Corona Nieuws
Sportdeelname SportZeeland

Sportdeelname Index november 2021

De sportdeelname heeft een flinke tik gekregen in november, zoals jullie wellicht in diverse persmomenten hebben meegekregen. NOS*NSF heeft een rapport opgesteld met daarin verschillende cijfers.

Hieronder vind je een samenvatting met de meest opvallende zaken uit het rapport.

Effect van corona maatregelen op sportgedrag

  1. 29% van de Nederlanders geeft aan door de november maatregelen minder te zijn gaan sporten (24%) of gestopt te zijn met sporten (5%). In november is oa de QR-code ingevoerd

  2. 32% van de Nederlanders geeft aan dat ze minder gaan sporten door de avondlockdown (december)

  3. Door de avondlockdown voelt 26% zich fysiek minder fit, 29% voelt zich mentaal minder fit

Dat vertaalt zich uiteraard ook terug in de reguliere november sportdeelnamecijfers:

  1. Wekelijkse sportdeelname neemt in november af met 4% ten opzichte van oktober. De afgelopen 7 jaar is de sportdeelname stabiel geweest in november en oktober (62%). De 56% wekelijkse sporters in november is het laagste percentage sinds april (vorige lockdown)

  2. De sportfrequentie van de sporters is ook flink afgenomen. Waar deze normaal rond de 9x sporten/maand schommelt, ligt hij in november op 7,3x sporten/maand. Deze afname is in eerdere lockdowns niet geconstateerd en de frequentie is de laagste sinds december 2016 (!). Worden we toch “alternatieven-zoeken” moe?

  3. Vooral de 45+’ers zijn minder gaan sporten (-10% voor 45 – 64-jarigen). Ook de 13 – 18-jarigen zijn minder gaan sporten (-7%). Kinderen (5-12 jaar) zijn in de maand november redelijk blijven sporten (-4%).

  4. In lijn met de vorige lockdowns is de sportdeelname van de hoger opgeleiden stabiel gebleven. Afname in wekelijkse sportdeelname is het duidelijkst te zien onder midden- en lager opgeleiden

  5. Opvallend – bij het invoeren van eerdere maatregelen zijn meer mensen alleen, ongeorganiseerd gaan sporten. Dat zien we nu nog niet terug (is in november zelfs minder geworden)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *