Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Corona Nieuws

Update covid-19 en sport 15 september 2021

Dinsdag 15 september jl. was er weer een persconferentie van de minister president Mark Rutte en minister Hugo de Jong. Er is veel verruiming vanaf 25 september aangekondigd. Voor sport betekent het dat nu bijna alle maatregelen opgeheven worden en de finish na anderhalf jaar in zicht lijkt.

Hieronder informeren wij u over de maatregelen die voor sport nog wel gelden en enkele andere relevante punten zodat u zich kunt voorbereiden op de aangekondigde verruimingen.

Donderdag 16 september a.s. vergadert de Tweede Kamer over de maatregelen. Indien er naar aanleiding daarvan aanpassingen komen zullen wij u daarover uiteraard informeren.

Verruiming voor de sport

Per zaterdag 25 september geldt voor sport het volgende:

 • Sporten kan zonder beperkingen, zowel binnen als buiten;
 • Alleen voor publiek bij professionele sportwedstrijden en topcompetities geldt dat een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder;
 • Onder professionele sportwedstrijden en topcompetities worden al die sporten verstaan die tijdens de Lockdown-periode vanaf 17 december 2020 bij uitzondering toestemming hadden om te trainen en wedstrijden te spelen. 
 • Voor professionele sportwedstrijden en topsport competities geldt: buiten geen maximaal aantal bezoekers, binnen met vaste zitplaats ook geen maximaal aantal bezoekers. Indien er binnen geen vaste zitplaatsen zijn geldt dat maximaal 75% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dit alles is toegestaan tot 00.00 uur ’s avonds;
 • Voor alle horeca en dus ook sportkantines en buitenterrassen geldt dat een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder. Dit geldt dus ook voor zwembaden, tennishallen, golfaccommodaties, enzovoorts;
 • Openingstijden horeca: tussen 06.00 ’s uur ochtends en 00.00 uur ’s avonds;
 • Entertainment is toegestaan;
 • Geen maximaal aantal bezoekers;
 • Voor sporten in de horeca (bowling, biljarten, darts, bridge, schaken e.d.) geldt dus eveneens dat een coronatoegangsbewijs voor 13+ verplicht is;
 • Voor buitensportevenementen op doorstroomlocaties geldt dat voor horecavoorzieningen in bijvoorbeeld tenten langs een fiets- of wandelparcours in overleg met de gemeente bepaald moet worden of een coronatoegangsbewijs daarvoor noodzakelijk is.

Handhaving door de sport zelf

NOC*NSF overlegt met de sportbonden over hoe de sportverenigingen de maatregelen het beste kan organiseren. Dit zal worden verwerkt in de bekende protocollen.

Termijnen financiële regelingen

Graag wijzen wij u via deze weg ook nogmaals op de deadlines van de financiële tegemoetkomingsregelingen:

 • TASO-regeling Q2 (tegemoetkoming verengingen) staat open t/m 19 september a.s.;
 • TVS-regeling Q2 (tegemoetkoming voor verhuurders sportaccommodaties, waaronder gemeenten) staat open t/m 19 september a.s.;
 • SPUK-IJZ Q1 en Q2 (tegemoetkoming zwembaden en ijsbanen) staat open t/m 17 oktober 2021.

Informatie

Voor informatie over de maatregelen en specifieke protocollen en vragen en antwoorden, verwijzen we u naar de volgende websites:

•    Algemene informatie en vragen en antwoorden over sport en corona:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

•    Sportspecifieke protocollen en vragen en antwoorden:
https://nocnsf.nl/sportprotocol

Voor overige vragen kunnen gemeenten contact opnemen via info@sportengemeenten.nl 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *