Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

De Zeeuwse wandelverenigingen dagen je uit om deel te nemen aan zes Zeeuwse wandeltochten met de Zeeuwse250. Met de Zeeuwse250 maak je kennis met alle unieke regionale kenmerken van het Zeeuwse Landschap. 100 deelnemers krijgen na afloop een mooie gadget als beloning op deze zware tochten reeks. De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. 

Tochten die je gaat bewandelen

In het gebied waar in het verleden de Staats-Spaanse Linies ontstonden heeft de Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen een prachtig en afwisselend marathonparcours ontworpen tussen de vestingstad Hulst en de havenstad Terneuzen.

Omgeving en ondergrond zorgen voor de nodige afwisseling. Ongeveer een derde deel gaat over onverharde wegen, welke grotendeels door en langs natuurgebieden lopen. Diverse gezellige dorpjes en buurtschappen zijn eveneens opgenomen in het parcours. Mooie trajecten over de historische stadswallen van Hulst, door de Clingse en Steense bossen, over de Staat Spaanse linies en langs Otheense kreek en de Westerschelde.

Klik hier voor meer informatie.

De 24 uur Oostburg is met de afstanden tussen de 6 km en 106 km een wandeltocht voor iedereen. Met afstand van 42 km wandel je door de uitgestrekte polders in West Zeeuws Vlaanderen. Die zijn omringd door dijken met typische knotwilgen en daarin kreken vol flora en fauna. Naast dit natuurschoon gaat de route door het historische Aardenburg en langs de Staats Spaanse linie.  

Klik hier voor meer informatie. 

De Franse Slag Mars is een jaarlijks terugkerende wandeltocht, die dit jaar voor de 10e keer wordt gehouden waardoor de organisatie deze dag extra luister bij zet. Deze Mars wordt gehouden ter nagedachtenis aan de Franse militairen, die in de meidagen van 1940 Nederland te hulp schoten om zich te verweren tegen de Duitse legermacht, die Nederland was binnengevallen. Daarbij zijn veel Fransen gesneuveld. Een deel van hen ligt begraven op het Franse Militaire ereveld aan de Kitskinderseweg in Kapelle.

Jaarlijks wordt  in de derde week van mei een herdenking gehouden bij het monument op het Franse ereveld. Alle routes van de wandeltocht lopen over het ereveld en langs het monument, getooid met de kransen van de herdenking. Alle routes lopen ook langs het museum Memorial 40-45 Kapelle, dat herinnert aan die periode. Op een terrein nabij het museum worden met oud militair materieel onderdelen van de strijd uitgebeeld. Langs de routes worden op markante plaatsen borden geplaatst met historische informatie. Met het oude materieel wordt op zaterdagmorgen een defilé gehouden door  Kapelle als symbolische opening van de wandelmars.

Klik hier voor meer informatie.

De 7-dorpentocht is een jaarlijks wandelevenement op het mooie Eiland Tholen. De tocht bestaat uit verschillende afstanden waar je bij de langste afstand (50km) de 7 kernen van het eiland aandoet. Tijdens de tocht loop je niet alleen door het uitgestrekte polderlandschap maar ook door de mooie dorpskernen vol met prachtig bewaarde panden en  Rijksmonumenten. Om vervolgens weer buitendijks langs de uitgestrekte schorren en slikken te lopen.  

Tijdens de tocht is er een ruim aanbod aan verzorgingsposten variërend van een warm kopje bouillon tot een heerlijk stuk watermeloen.

Klik hier voor meer informatie. 

Kustmarathon Zeeland voert wandelaars langs de Zeeuwse kust tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande. 42.195 kilometer klimmen en dalen langs de kust, afzien langs een bruisende Noordzeekust met de wind in de haren, opstuivend zand en zout op de lippen, fantastische vergezichten met lieflijke plattelandsdorpjes. De mooiste en zwaarste van Nederland. Met andere woorden: de moeite waard.

Klik hier voor meer informatie. 

Op 26 oktober 2024 zal ter herinnering aan de bevrijding van Zuid-Beveland een wandeltocht worden georganiseerd. Zowel jong als oud minder goede en zeer ervaren lopers kunnen op deze dag ervaren dat Zeeland meer heeft dan strand alleen.

Toen Zeeland aan het eind van de Tweede Wereldoorlog bevrijd moest worden, was Operation Mallard een van de meest heroïsche acties die werden ondernomen. Geallieerde soldaten ploeterden daarbij vele kilometers door de modder en ijskoud water. De Mallardmars is een jaarlijkse herinneringwandeling om de bevrijders van Zeeland te eren. Er wordt een mooie route door het Zuid-Bevelandse landschap gelopen. De start- en eindlocatie is het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp.

Klik hier voor meer informatie. 

Spelregels

Je moet vijf van de zes tochten gelopen hebben om de mooie gadget in ontvangst te nemen maar natuurlijk gaat iedereen voor alle zes. Hierboven staan de zes tochten met uitleg en een verwijzing naar de website voor meer informatie.

Kosten

De kosten voor deelname zijn €45,-. Hierbij krijgt u voorrang op de inschrijvingen bij alle tochten. 

Overige informatie

Met de inschrijving voor de Zeeuwse250 bent u in één keer ingeschreven voor alle zes de wandeltochten. Het busvervoer, langere afstanden of bijvoorbeeld t-shirts kunt u nog apart bij bestellen. Hierover krijgt u meer informatie na de inschrijving.

Aanmelden
De inschrijvingen voor 2024 zijn inmiddels gesloten.
Contactpersoon
Heb je vragen? Neem dan contact op met onze collega's Yaël van Bergeijk.