Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Nieuws

Winnaars Zeeuwse sportprijzen 2022

Ook dit jaar werden de Zeeuwse sportprijzen weer uitgereikt. Anne Terpstra en Saïd Bouzambou werden bekroont tot sportvrouw en sportman. Zeiler Paul Hameeteman ging er vandoor met de prijs voor sporttalent van het jaar. Corné de Koning werd voor de zesde keer verkozen tot paralympisch sporter van het jaar.

sportvrouw

In de categorie sportvrouw van het jaar was de keuze niet zomaar gemaakt. Er waren maar liefst vier genomineerden. Anne Terpstra werd verkozen boven motorcrosser Nancy van de Ven, dressuuramazone Dinja van Liere, en wielrenster Shirin van Anrooij. De winnares Anne Terpstra pakte brons op het EK mountainbike en werd voor de zevende keer Nederlands kampioen.

Sportman

Zaalvoetballer Saïd Bouzambou, bokser Rick de Nooijer en voetballer Bart Nieuwkoop waren de genomineerden voor de categorie sportman van het jaar. De prijs werd uitgereikt aan Bouzambou, die topscoorder van de eredivisie zaalvoetbal was en met Oranje het EK in eigen land speelde.

Sporttalent

Zeiler Paul Hameeteman werd wereldkampioen foil zeilen in zijn leeftijdscategorie en werd dit jaar voor het eerst in zijn loopbaan uitgeroepen tot Zeeuws sporttalent. Naast Hameeteman waren handbaltalent Thomas Houtepen en hockeytalent Imke Verstraeten ook genomineerd voor deze categorie.

Paralympisch sporter

Dit jaar mocht Corné de Koning voor de zesde keer op rij het podium betreden om de prijs voor paralympisch sporter van het jaar in ontvangst te nemen. Hij werd in 2022 wereldkampioen op het onderdeel skiff. De andere genomineerde was Sanne Koopman. Zij behaalde de Europese titel bij de triatlon.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *